Blog

Google stopper supporten af strukturerede data for data-vocabulary.org

Du har sikkert set, at Google i deres resultatliste beriger nogle resultater med f.eks. stjerner eller en FAQ.

Det er faktisk ikke noget som Google selv generer. Google understøtter det, der hedder strukturerede data, som er en metode til at definere ekstra information, som Google så kan bruge i deres resultatliste, hvis de har lyst.

Google ændrer nu understøttelsen af strukturerede data og det kan have stor betydning for dig.

I 2009 implementerede Google strukturerede data efter data-vocabulary.org standarden. De gik dog allerede i 2011 over til Schema.org, som er understøttet af Google, Microsoft, Yahoo og Yandex.

Nu har de så valgt at stoppe understøttelsen af data-vocabulary.org standarden, og det sker allerede den 6. april 2020. Hvis du bruger data-vocabulary.org, har du altså ikke ret lang tid til få dine strukturerede data migreret til Schema.org.

As of April 6, 2020, data-vocabulary.org markup will no longer be eligible for Google rich result features.

Google Webmaster Central Bog

Konsekvensen af ikke at migrere til Schema.org er, at du mister dine stjerner, FAQ osv., hvilket vil have stor betydning for din Click Through Rate.

Hvis du bruger Google Search Console, vil du få besked af Google, hvis du har et problem. Bruger du ikke Google Search Console, hvilket er en stor fejl, kan du teste dine side enkeltvis med Googles Structure Data Testing Tool.

Du betaler ved kasse 1, hvis du bruger data-vocabulary.org og ikke får migreret til Schema.org inden den 6. april.

Torben Lundsgaard
Forfatter
Torben Lundsgaard

Torben Lundsgaard er ekspert i SEO, hastighedsoptimering, sikkerhed og professionel drift og har mere end 20 års erfaring i branchen.

Vil du vide mere?

Ja tak. Kontakt mig >>

Eller ring på: 70 26 51 50