fbpx

Hastighedsoptimering

Hvad er hastighedsoptimering?

Tiden fra en bruger har klikket på et link til siden er hentet og bliver vist i browseren er ren spildtid for brugeren. Hastighedsoptimering går ganske enkelt ud på at mindske denne spildtid som teknisk kaldes for loadtid, og gøre hjemmesiden så hurtig som muligt.

Hvorfor hastighedsoptimering?

Bedre placeringer i Google

Google belønner sider der loader hurtigt med en bedre placering i et søgeresultat.

Højere konvertering til salg

Flere brugere konverterer til salg, og du får dermed større omsætning.

Målbart på bundlinjen

Du får større omsætning, og i nogle tilfælde er der behov for mindre serverkapacitet, hvilket giver færre omkostninger.

Generel brugertilfredshed

Den generelle brugertilfredshed er større på de hurtige sider og brugernes besøgstid er længere.

Hvordan gør man?

Kort sagt optimerer man hastigheden ved at reducere sidens HTML, CSS, Javascript og billeder samt den tid det tager af generere filerne og downloade dem.

Hastighedsoptimering kan foretages i 3 forskellige lag frontend, backend og hardware. Optimering af frontend omfatter optimal generering og komprimering sidens elementer herunder HTML, CSS, Javascript billeder osv. Ved optimering af backend kigger man på den bagvedliggende kode, dabase osv. Endelig kan man optimere hardware i form af serverressourcer og udnytte CDN (Content Delivery Network).

Nogle teknikker er både at hurtige og billige at bruge mens andre tager længere tid at implementere og er mere omkostningstunge. Vi vurderer i hvert tilfælde hvad der er den optimale løsning ud fra kundens situation og behov.

Vil du vide mere?