Blog

Page Speed i Google Search Console

Google viser nu en Page Speed rapport i Google Search Console, og den gør det meget nemmere at holde fokus på hastighedsoptimering af dit website.

Et langsomt website har stor betydning for både konverteringsrate og placeringerne i Google. Derfor er hastighedsoptimering blevet en disciplin, der er kommet meget fokus på.

Det har længe være muligt at få testet hastighedens af et website med Google PageSpeed Insights, og den test fejler ikke noget. Problemet er bare, at mange kun tester enkelte sider, optimerer dem og derefter glemmer alt om hastighedsoptimering. Når man implementerer ny funktionalitet, kan det have betydning for sidens hastighed, og derfor er det vigtigt løbende at overvåge sidernes hastighed.

Med den nye Page Speed rapport i Google Search Console er det blevet nemt og overskueligt at identificere eventuelle problemer.

Google Page Speed rapport

Den nye page speed rapport anvender data fra brugerne gennem Chrome User Experience Report. Det vil sige, at målingerne er baseret på rigtige brugere og ikke simulerede hastighedstest. Så har du nogen sider, der er i den gult eller rødt, skal du se at få noget gjort ved det.

Det gode ved denne rapport er, at det er muligt at klikke sig videre ned i rapporten og se hvilke URL’er der helt konkret er et problem med. Dermed er det også blevet meget nemmere at overvåge og reagere på eventuelle problemer med hastigheden.

Som ovenstående billede viser, kan der være mange sider, som du af den ene eller anden grund ikke har haft fokus på. Hvis du løfter disse sider ind i den grønne omrøde, giver du Google et bedre helhedsindtryk af sitet. Det kan faktisk have positiv betydning for dine placeringer.

Læs mere om vores løsninger inden for hastighedsoptimering.

Torben Lundsgaard
Forfatter
Torben Lundsgaard

Torben Lundsgaard er ekspert i SEO, hastighedsoptimering, sikkerhed og professionel drift og har mere end 20 års erfaring i branchen.

Vil du vide mere?

Ja tak. Kontakt mig >>

Eller ring på: 70 26 51 50

Læserinteraktioner

Kommentarer