Blog

Use Google Libraries plugin

Use Google Libraries er et af de bedste WordPress plugins jeg har set i lang tid. Det er et utrolig simpelt plugin som bør anvendes på 99% af alle WordPress installationer.

WordPress bruger jQuery som er et JavaScript framework til funktionalitet i både backend og frontend. Filerne i jQuery er relativt tunge at downloade i forhold til resten af siden.

Google tilbyder download af jQuery fra deres CDN (Content Delivery Network), hvilket betyder at du ikke belaster din egen server, filerne er komprimeret og serveres fra en server, der er optimeret til download af statisk indhold.

Use Google Libraries plugin erstatter de JavaScripts der ligger i WordPress med dem der ligger på Googles CDN. Det vil sige at jQuery hentes fra: http://ajax.googleapis.com/ajax/libs/jquery/1.6.1/jquery.min.js

Der er en fin bonus ved dette plugin, og det at jo flere der bruger Google’s CDN des større er sandsynligheden for, at jQuery allerede er cachet i brugernes browser når de kommer ind på en af dine sider.

Use Google Libraries plugin kræver ingen konfiguration. Du skal bare installere og aktivere plugin’et, hvorefter din WordPress blog kører hurtigere.

Det eneste argument for ikke at bruge dette plugin er, hvis du i forvejen anvender avanceret caching som f.eks. W3 Total Cache. I så fald skal du lave nogle loadtid-målinger for at afgøre hvad der er bedst for din installation.

Download Use Google Libraries

Torben Lundsgaard
Forfatter
Torben Lundsgaard

Torben Lundsgaard er ekspert i SEO, hastighedsoptimering, sikkerhed og professionel drift og har mere end 20 års erfaring i branchen.

Vil du vide mere?

Ja tak. Kontakt mig >>

Eller ring på: 70 26 51 50

Læserinteraktioner

Kommentarer

 1. Claus Heinrich skriver

  Tak for tippet om dette plugin. Det kan sagtens blive brugbart for mig og det kan absolut anbefales at benytte CDN til filer af den art, for at forbedre loadtiden af sit website.

  Jeg bruger selv W3TC en del steder, så hvis jeg får testet disse plugins sammen, skal jeg nok prøve at komme tilbage og melde hvad jeg har oplevet.

 2. Blogmagasinet skriver

  Jeg har ikke selv testet loadtiderne med W3TC, men jeg er overbevist om at det skal være en WordPress installation i den tunge ende for at det kan betale sig at bruge W3TC.

  For det første er Google’s CDN optimeret til statiske filer og for det andet loader filen parallelt fordi filen serveres fra en anden host. Hvis det skal være hurtigere med W3TC skal din server/CDN kunne levere filerne lige så hurtigt som Google’s CDN. Fordelen med W3TC er at du kun skal downnloade ét kombineret JavaScript til gengæld mister du effekten af varm cache der opstår når mange bruger Google’s CDN.

 3. Govertz skriver

  Tak for oplysningen om Use Google Libraries plugin, har søgt efter det, fik læst om funktionen på et andet site, men fik aldrig navnet med. Jeg er først i min opstart med en ny blog, og vil gøre hvad jeg kan for at komme så optimeret fra start som muligt, så dette plugin skal absolut afprøves.
  Så mangler jeg bare at finde ud af hvordan jeg tester load tider og andre relevante tests.