Blog

Windows Live Spaces flyttes til WordPress.com

Microsoft Windows Live flytter 30 millioner Windows Live Spaces blogs til WordPress.com.

Jeg var ved at falde ned af stolen da jeg læste det på Inside Windows Live, men den er god nok. Microsoft har besluttet at de ikke vil videreudvikle deres Windows Live Spaces blog, når der nu findes en god løsning som WordPress.

For de fleste mennesker er Microsoft et lukket land, hvor du kun kommer ind, hvis du betaler ved kasse 1, så hvorfor lægger de pludselig 30 millioner brugere over på en open source platform? Strategien for Microsoft er stadigvæk at udvikle deres egne kerneprodukter som f.eks. Messenger, Photo Gallery og Movie Maker, men i stedet for at konkurrere med andre markedsledende udbydere som f.eks. WordPress samarbejder de med dem.

De eksisterende Live Spaces blogs er integreret med de øvrige Windows Live tjenester som f.eks. Messenger således, at ens venner kan få besked når det er nyt på bloggen. Den slags funktionalitet skal selvfølgelig være på plads før man kan migrere alle blogs til WordPress, og det er faktisk også tilfældet.

Udvikling af standarder til udveksling af data mellem forskellige online services og sociale medier er en vigtig del af strategien for Windows Live, fordi det netop giver mulighed at indgå i et samarbejde med en vigtig spiller som WordPress. For Windows Live er det i princippet ligegyldigt, at man anvender open source software, for det er ikke på softwaren at pengene skal tjenes. Pengene skal tjenes på viden om brugerne og annoncesalg.

Det er et rigtig spændende træk fra Microsoft og jeg glæder mig til at se hvilke andre partnerskaber der kommer i fremtiden. Omvendt er det noget af et skulderklap til WordPress.

Torben Lundsgaard
Forfatter
Torben Lundsgaard

Torben Lundsgaard er ekspert i SEO, hastighedsoptimering, sikkerhed og professionel drift og har mere end 20 års erfaring i branchen.

Vil du vide mere?

Ja tak. Kontakt mig >>

Eller ring på: 70 26 51 50

Læserinteraktioner

Kommentarer

 1. Christian Jakobsen skriver

  Efter som WordPress er den klart bedste og mest udbredte på verdensplan og de har en god udviklingsstrategi, så det er et godt valg af Microsoft & eftersom Microsoft ejer en stor del af Adobe(som købte Macromedia) har de ialt flyttet rigtig mange brugere, WordPress skulle være en naturlig del af Live pakken & hedde WordPress Live (kun WordPress’s blog service) men måden man selv kan tilføje er god, de skulle bare nøjes med WordPress, SharePoint eller Anden (hvor man så selv kan skrive den blog man bruger) Nu er Windows live spaces jo flyttet til WordPress & efter vilket land eller region af verden er forskellige blog services de mest brugte.

  Sharepoint er ikke en alm. blog. men mere for folk på LAN’s med sharepoint servers for deling af data og info.

  Så Microsoft skal bare være bedre & meget hurtigere til at få fjernet de små ændringer eller rettet fejl, ellers bliver hjemmesiderne ubrugelige.
  Ellers OK.

  Men jeg har selv oplevet og set mange IT afdelinger der sparer på ting som er meget vigtige for firmaet, ledelsen er bare ikke klar over hvor stor indflydelse en god eller dårlig hjemmeside har på den måde andre firmaer og forbrugerene ser et firma, hvis de kigger og siden er langt fra intuitiv, nogle gange pinlige med døde link m.m.
  Så sender man nogle meget uheldige signaler udadtil (vi ved alle hvilke).
  🙂

  Men Microsoft skulle arbejde på at få WordPress til at kalde deres blog service WordPress Live, hvilket ville være korrekt da det er det tætteste på direkte chat.