Blog

WordPress SEO plugin

Der findes efterhånden mange SEO plugins til WordPress men WordPress SEO som er udviklet af Yoast er helt klart et af de bedste

Det er et meget omfattende plugin der dækker:

  • Optimering af titler og meta beskrivelser
  • Robots Meta konfiguration af noindex/nofollow
  • angivelse Canonical URL
  • Brødkrumme stier på alle sider
  • Optimering af permalink struktur
  • Generering af XML Sitemaps
  • Oprydning i sektionen

En af de små detaljer som jeg synes rigtig godt om et at meta keywords som udgangspunkt er deaktiveret. Google har meldt ud at de ikke bruger meta keywords og ikke har gjort det i mange år. Derfor er det også spild af ressourcer at angive meta keywords. I første udgave af WordPress SEO var det slet ikke muligt at aktivere meta keywords, men det var så efterspørgsel efter funktion at Yoast følte sig tvunget til at tilbyde muligheden selvom brugen af meta keywords er irrationel.

Denne lille detalje viser meget godt at WordPress SEO er udviklet med en sund holdning til søgemaskineoptimering.

I stedet for at bruge meta keywords er der et felt hvor man kan indtaste et “Focus Keyword”, der udelukkende er til internt brug for forfatteren og en påmindelse om hvad hovedtemaet er for indlægget og hvilke søgeord der skal fokuseres på i udarbejdelsen af teksten. WordPress SEO tjekker dog også om Focus Keyword er at finde i titel, indhold og URL. Frem for at plaster siden til med ligegyldige meta keywords er der altså fokus på at udarbejde det bedste mulige indhold i forhold til hvad forfatteren ønsker at være synlig på.

Der er mange andre spændende funktionaliteter i WordPress SEO men jeg vil ikke gennemgå dem alle. De funktionaliteter som jeg har beskrevet ovenfor viser dog at der er meget sund tilgang til søgemaskineoptimering i dette plugin, og jeg vil helt klart anbefale dig at teste det. WordPress SEO er stadigvæk i beta, men de fleste af funktionaliteterne er stabile, og Vi bruger faktisk allerede plugin’et her på bloggen.

Download WordPress SEO

Torben Lundsgaard
Forfatter
Torben Lundsgaard

Torben Lundsgaard er ekspert i SEO, hastighedsoptimering, sikkerhed og professionel drift og har mere end 20 års erfaring i branchen.

Vil du vide mere?

Ja tak. Kontakt mig >>

Eller ring på: 70 26 51 50

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Frederik S skriver

    Jeg har faktisk altid holdt mig til All-In-One-SEO Pack af samme udvikler, men det i fremviser der, ser meget mere interessant ud 🙂